Pankek Tarifi Malzemeleri:
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Sıvı yağ(kızartmak için)
- Üzerine: Meyve çeşitleri, bal, çikolata sosu ya da reçel
Pankek Tarifi Hazırlanması:
- Şekerle yumurta bir kapta çırpılır.
- Un, vanilya, süt, kabartma tozu eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- Kek hamurundan daha koyu kıvamda hazırlanır.
- Kızgın yapışmayan bir tavada bir kaşık dökülerek tavanın içerisinde yayılması beklenir ve altı üstü kızartılarak pişirilir.
- Üzerine meyve çeşitlerinden istenilenlerle servis edilir.
- Ya da bal, reçel veya çikolata sosuyla
- Afiyet olsun.
Yorum Gönder