50 Kuruşa Şeffaf Koruyucu Maske Yapımı

Evinizde,ofisinizde kolayca sadece 50 kuruşa yüz şeffaf koruyucu maske yapabilirsiniz. Şeffaf koruyucu maske ile koronavirüsden korunabilirsiniz. Yabancı bir sitede gördüğüm kolay şeffaf koruyucu maskeyi, kendim düzenlemeler yaparak yaptım ve denedim. Piyasada satılan 30 Lira, 100 Liraya satılan maskelerden daha uzun ve daha geniş ama onlar kadar sağlam değil:)


Sizde yüz siperliği,koruyucu maskeyi kolayca yapabilirsiniz. Sadece 50 kuruş harcayarak yüz koruyucu maske yapabilirsiniz.

Şeffaf Koruyucu Maske Yapımı Malzemeler;
  • Şeffaf dosya (50 kuruş)
  • Zımba teli yada yapıştırıcı
  • Makas
Hepsi bu kadar :)

Özellikle bu günlerde tüm dünyayı etki altına alan korona virüs etkisi ile kişisel koruyucular öne çıktı. Yüz koruyucu şeffaf maske ile yüzünüze gelebilecek damlacıklar, tükürük,partikül, toz vb. etkenlerden sizi koruyacaktır. Tabi mutlaka maske takmanızı tavsiye ediyoruz.

50 Kuruşa Şeffaf Koruyucu Maske Yapımı

Öncelikle 1 adet şeffaf dosya alıyoruz. Elimizde yoksa sadece 50 kuruşa temin edebiliriz. 

şekil-1

Aşağıdaki gibi şeffaf olmayan tarafından işaretli kısımdan kesiyoruz.

şekil-2

 Daha sonra şeffaf olmayan kısımdan (görseldeki mavi kısım) eşit şekilde 4 parça kesiyoruz. Aşağıdaki gibi şekil-3

şekil-3

Bu kestiğimiz 2 parçadan 5 cm fazlalığı makas ile kesiyoruz. Bakınız aşağıdaki görsel şekil-4
şekil-4

Kesdiğimiz bu 2 parçadan tekini şeffaf dosyanın şeffaf tarafının üst kısmına her iki köşesine zımbalıyoruz. Zımba yerine yapıştırıcı da kullanabilirsiniz.
şekil-5

Aynı şekilde kesdiğimiz diğer parçayı şeffaf kısmın altına zımbalıyoruz. Aşağıdaki görseldeki gibi şekil-6...
şekil-6

Şimdi şeffaf koruyucu siperlik yapımında sona geldik sayılır. Şeffaf olmayan 4 parça kesmiştik,2 adetini kullandık, geriye kalan 2 parçayı  şekil-5 deki üst kısma zımbaladığımız yerlere sağ ve sola olmak üzere dışarıya uzayacak şekilde zımbalıyoruz.
şekil-7
 Bu iki parçayı başımıza sararak, ölçüsüne göre ayarlayıp zımbalama yapıyoruz. Bu şekilde yaparak fazla parçaları makasla keserek şeffaf koruyucu siperlik yapımını tamamlamış oluyoruz.

Sizde kendinize göre düzenleme yapabilrisniz. Farklı şeffaf koruyucu siperlik yapabilirsiniz. Bu yazımızda basitce ve ucuza kendi imkanlarımızla şeffaf koruyucu siperlik yapımını anlatmaya çalıştım.


 Basit şekilde sadece 50 kuruşa şeffaf koruyucu siperlik yapımını anlattık.Yazımızdan, şeffaf koruyucu siperlik yapımından anlamadığınız noktalar yada fikirlerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz. Zaman buldukça şeffaf koruyucu siperlik yapımı yorumlarınıza cevap vereceğimi bilmenizi isterim. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın...

0/Yorum Yaz/Yorumlar

Daha yeni Daha eski