Ana Ocağı Beyti Kebap Tarifi Yapılışı

Ekranların sevilen programlarından Ana Ocağı Beyti Kebap tarifi. Ana Ocağı son bölümde yapılan Beyti Kbep tarifi, malzemeleri, yapılışı. Hem görünümü hemde nefis tadıyla Ana Ocağı Beyti Kebap Tarifi yapılışı.

Beyti Kebap Malzemeleri:
  • 1 adet yufka
  • 300 gr koyun kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir miktar su
Üzeri İçin;
  • Yoğurt
  • Maydanoz
YAPILIŞI:
[post_ad]
  1. Kıyma bir kaba konur ve üzerine bahartlar, tuz ve  salça eklenir.
  2. Soğan rendelenir, sarımsak ince ince doğranır ve kıymaya katılarak güzelce yoğrulur. Harç İkiye ayrılır.
  3. Yufka ikiye bölünür ve uzun kısmına kıyma harcımızın yarısı uzunlamasına dizilir. (Adana Kebap usulü)
  4. Yufka güzelce kıymanın üzerine rulo yapılır. Sonra parmak büyüklüğünde velev kesilir.
  5. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  6. Sosu için, 3 yemek kaşığı tereyağ tavada eritilir, üzerine sıvıyağ ve domates salçası eklenerek kavrulur.
  7. Üzerine biraz su eklenerek karıştırılır ve sos hazır.
  8. Fırından çıkarılan beytiler bir tabağa dizilir ve üzerine yoğurt ve hazırladığımız sos eklenir.
  9. Maydanozla süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN…

0/Yorum Yaz/Yorumlar

Daha yeni Daha eski