Kurban Bayramı Kaç Gün Oldu Uzatıldı Mı ?

Mübarek Kurban bayramına az kaldı. Peki Kurban bayramı kaç gün? Kurban bayramı uzatıldı mı? Kurban bayramı kaç gün olacak? gibi sorularınıza cevap bulalım. Kurban bayramı uzatılması gündemde. Kurban bayramı normalde 23 Eylül Arefe günü öğleden sonra başlayacak ve 28 Eylül pazartesi gününe kadar sürecek. Diğer bir tabirle 23 Eylül'de yarım gün çalışacak olan resmi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil olacak. Resmi tatilin sona ermesiyle birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar işbaşı yapılacak.

15 Eylül Bakanlar kurulu toplantısında Kurban bayramı tatilinin uzatılması görüşülecek. 15 Eylül'de yapılacak bakanlar kurulu toplantısında Kurban bayramı tatilin 7 gün olması gündemde. Eğer 15 Eylül'deki bakanlar kurulunda kurban bayramı tatili uzatılması onaylanırsa toplam 7 gün Kurban bayramı tatili olacak. 

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu yaptığı açıklamada " Kurban bayramı tatili pazartesi, Salı ve Arefe gününü de tatili kapsayacak şekilde toplamda 7 gün Kurban bayramı tatili yapılması için görüşeceğiz" dedi. Bakanlar kurulu onayladığında bu yıl kurban bayramı 7 gün olarak uygulanacak.

0/Yorum Yaz/Yorumlar

Daha yeni Daha eski